22-09-07

FATA MORGANA

Ook de kleuters van Zwankendamme doen mee aan Fata Morgana !!!

Dit is een bericht van Burgmeester Moenaert.

Hij daagt onze school uit om een verkeersveilige school te zijn.

Beste leerlingen en vrienden van de Lisblomme Als burgemeester vind ik veiligheid in het verkeer heel belangrijk. Ik vind het heel goed dat er veel kinderen te voet of met de fiets naar school komen. Het wordt straks weer winter. De dagen worden korter. Het wordt weer donker. Zorg er dan telkens voor dat je goed zichtbaar bent en vergeet je fietshelm niet!Ik wil jullie graag uitdagen om een verkeersveilige school te worden. Daarom wil ik : 

1.

Een heuse modeshow met 40 verschillende fluo-creaties waaraan minstens twee kinderen uit elke klas deelnemen. Wil je ook het mannetje MOS in nieuwe outfit steken.

2.

Werk een fietsparcours uit in de omgeving van de school voor het 5de en 6de leerjaar waarin 7 verplichte verkeerssituaties verwerkt zitten:

·        Fietspad·        Rotonde·        5 verschillende soorten verkeersborden·        Voorrang van rechts·        Tweerichtingsfietspad·        Verkeersweg voorbehouden voor voetgangers en fietsers·        Spoorweg. 

3.

Verzamel op de slotshow 200 mensen met een fietshelm.

4.

Maak een verkeerskunstwerk met fietsen en fietsonderdelen van minstens 2 meter op 2 meter. Het moet weerbestendig zijn en buiten tentoongesteld worden. 

5.

In de verkeersweek moeten 200 fietsen goedgekeurd worden door de politie. De 200 controlekaarten moeten op de slotshow aan een lange draad opgehangen zijn.  

Zo kunnen jullie op woensdag 26 september 5 fluosterren verdienen en wordt de Lisblomme een

5 sterren-verkeersveilige-school

06:03 Gepost door Juf. Mariane in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.