23-04-08

Allemaal anders, allemaal gelijk!

MIE

MIE:

We hebben allemaal wel iets wat ons anders maakt dan anderen: ros krulhaar, een donkere huid, flaporen, een dikke kont en ga zo maar even door. Iemand kan ook verschrikkelijk slim zijn of juist heel dom, of is homo, macho, lastig, tof, gehandicapt, knap of islamiet. Niemand is hetzelfde, niet uiterlijk en niet innerlijk, gelukkig maar. Een wereld vol Miekes (zonder Mokes) zou nogal eentonig zijn!

Als je iemand leert kennen die op het eerste gezicht ‘anders’ is, blijkt die na een tijdje toch niet zo anders te zijn. Er is altijd wel iets dat je gemeenschappelijk hebt: je hebt allebei zweetvoeten, je bent fan van dezelfde groep of je vast 1 keer per jaar. En eens je dat weet, kan je ook heel veel nieuwe leuke dingen van elkaar leren.

MO

MO:

We willen zo graag uniek en origineel zijn. Toch betekent dat voor sommigen dat ze gepest, of nog erger, zwaar gediscrimineerd worden, door je huidskleur, kleren, lief, geloof, handicap en ga zo nog maar even door.

De campagne ‘Allemaal anders, allemaal gelijk’ roept je op om ‘die andere’ en dus ook jezelf te respecteren. Zo komen we met z’n allen op tegen onverdraagzaamheid en discriminatie. ‘Allemaal anders, allemaal gelijk’ daagt jou uit om te laten zien dat je gelooft in een bonte en verdraagzame samenleving. En ik doe mee!

20:30 Gepost door Juf. Mariane in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.